Text Size

image
Накъде отиваш,

дали вече си избрал
своет
о призвание
в живота
?

Прочети още:
image
Призвание

към Богопосветен Живот,  
какво
е това ?

Прочети още:
Там, където има монаси има радост. Нека ние да бъдем призовани да експериментираме и да покажем, че Бог е способен да изпълни сърцата ни и да ни направи блажени. Прочети още:

Младите Католици в България- на този сайт може да намериш полезни информации в мултимедиялна форма, свързвани с често задавани въпроси в отношението към вярата, коментари към Божието слово, информации свързвани с действието на Католическата Църква в България и много други.

Прочети още:

Международния Християнски Фестивал в Белозем,това е необикновена среща на млади хора с Бог и избор на Исус Христос, който носи истинския живот, нови запознанства и забавни лекции. Страхотен купон, невероятни концерти и незабравима атмосфера, събитие, насърчаващо човешките и християнските ценности.

Прочети още:

Католически новини, от България и  от Света, документи на Църквата, полезни информации, молитви и друго...

Прочети още

Католическа Църква в България, най-нови информации от Източен и Западен обред на Католическа Църква в Бъглария, списание "Истина и Веритас", "Християнство и Култура", най-нови преводи на документите на Светия Престол. 

Прочети още:

ХИМН СМС 2016

Световна младежка среща Краков 2016 - НМХС.

Прочети още:
Слово за Теб

Литургически четива според риимокатолически календар.

Прочети още:
Миг с Господа

Утринна и вечерна молитва на християнина според римската обредност.

Прочети още:

Вести

| Печат |

image

Предстоящо културно мероприятие.

Предстоящо културно мероприятие. Разчитаме на духовна подкрепа. Който има възможност, ще се радваме и на присъствието ви. След театъра сте поканени в Францисканският женски манастир на чаша шампанско с артистите. Също и възможност да си вземете автографи от артистите на Житница. Събитието е в читалищния салон в Генерал Николаево, Раковски.:Прочети още:

image

Среща с кардинал Паролин

В края ня първия ден от посещението си в България, кардинал Пиетро Паролин взе участие в благодарствената литургия от 18.30 ч. в конкатедрален храм „Свети Йосиф“ в София по повод 10 години от освещаването на храма и 180-та годишнина от пристигането на отците капуцини в България. Кореспонденция на Десислава Танчева::Прочети още:

image

Писмо към Богопосветени Февруари 2016

Скъпи Богопосветени!На днешния ден, в Базилика "Св. Петър", папа Франциск отслужвайки литургията в 17.30 часа /българско време: 18.30 часа/ ще закрие "Годината на Богопосветения живот". Имам възможността да бъда по това време в Рим и обещавам, че молейки се днес заедно с Него, ще препоръчам в молитвите си към Бог всеки един от Вас и Вашите намерения. Ще имате възможност та гледате на живо литургията на този сайт:Прочети още:

image

Закриването на Година на Богопосветения живот

На 2 януари, денят в който Църквата чества представянето на Исус в Йерусалимския храм – Сретение Господне – се чества и Денят на Богопосветения живот. Тази година, денят съвпада със закриването на Годината на Богопосветения живот, чието начало бе дадено на 30 ноември 2014.
На Светата литургия,която предстоятелства в базиликата „Свети Петър“, папа Франциск призова богопосветените да бъдат мъже и жени на срещата, пазители на Удивлението и да изживеят радостта от благодарността.На литургията присъстваха за първи път монахини, Прочети още:

image

Аудиенция на Папата 1 февруари 2016

„Призовани сте да прогласявате реалността на Бог преди всичко с вашия живот, а след това с думи“. Това каза папа Франциск в импровизираното си слово към хилядите богопосветени, събрани във ватиканската аула „Павел VI“ по повод закриването на Годината на богопосветения живот. Предварително подготвеното си слово папата връчи на префекта на Конгрегацията за богопосветения живот, кард. Жоао Брас де Авис, и в импровизираното си слово Светят отец се спря на трите опорни колони на богопосветения живот: пророчество, близост и надежда..Прочети още:

image

Скъпи Богопосветени!

Възпоменаваме днес, 11 юли, свети Бенедикт наричан баща на монашеския общ живот. Нека този наш покровител се застъпва за всекиго от нас, а ние да подражаваме подир неговия пример: "ora et labora". Изпращам Ви намерени на различни сайтове снимки от Национална Християнска Младежка Среща, която се завърши миналата седмица. Трябва да се подчертае многобройно участие на нас богопосветените в това събитие! Снимките поне малко показват радостта от преживявано от нас Евангелието.Прочети още:

image

Писмо на Апостолически Нунций в България

Ваше Високопреосвещенство, уважаеми епископи от България, скъпи братя и сестри, които посветихте живота си на Бог, който е Светият. Светостта е най-възвишената характеристика на Бог.
Всички ние сме призвани да бъдем свети и да живеем в единението с Бог, със Светия. Ако искаме да станем свети, ако искаме да подражаваме светостта на Бог, трябва да влезем в отношение с Него, който е Светият. С Него трябва да се отворим към света, за да се отвори светът към Бог и към светостта. Прочети още:


image

Поканата за посрещането на реликвата на света Тереза Авилска

Братята и сестрите от Кармилския орден в България имат радостта да ви известят, че по случай 500-годишния юбилей от рождението на света ТЕРЕЗА АВИЛСКА от 10 до 13 март 2015 г. в София ще пребивава реликва от нетленното й тяло.   Прочети още:

image

Културен център "Евгений Босилков" за жертвите на тоталитаризма

денят на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим, 1 февруари, събра в салона на енория „Рождение на Бл. Дева Мария” в гр.Белене верни и граждани по повод представянето на "Културен Център Евгений Босилков".   Прочети още:

image

До всички богопосветени лица, служещи в България

Преди един месец на 9-ти декември 2014 година в Плевен се състоя среща на членовете на Конференцията на Настоятелите, на мъжките и женските монашески институти и на мъжките и женските общества за апостолски живот от латински и от източен обред, действащи в България.   Прочети още:

image

Жива икона на Бог

От първа неделя на адвента 2014 година, точно от 30 ноември, до 2 февруари 2016 година в Църквата преживяваме Година посветена на Богопосветения живот. Това беше голямо желание на папа Франциск в това време по един особен начин да се обърне внимание на всички монаси и монахини - мъже и жени по целия свят, които посветили своя живот на Бога.   Прочети още:

image

Исторически ден за Белене

На 15 ноември в Белене католици, православни и протестанти, заедно с президента на България Росен Плевнелиев се събраха заедно, за да почетат паметта на хилядите жертви на комунистическия режим, преследвани защото не са признавали властта на режима за по-голяма от тази на Бога.   Прочети още:

Светилища в Еуропа

Ясна Гора

Най-прочута Черната Мадона в полския град Ченстохова, в църквата на манастира в Ясна Гора.

Read More
Манастир св. Франциск от Асизи

Малкият, но живописен, град Асизи е се намира в централната част на Италия, в провинция Перуджа, областта Умбрия. Разположен е на западния склон на планината Монте, която е част апенинската планинска верига.Градът на св. Франциск

Read More
Ватикана

Ватикана е седалището на главата на Римо-католическата църква - папата. Тя е абсолютна теократична монархия. Държавен глава на Ватикана е папата. В неговите ръце е съсредоточена законодателната, изпълнителната и съдебната власт. Папата се избира от кардиналски конклав и изпълнява функциите на държавен глава пожизнено.

Read More