Text Size

Писмо към Богопосветени Февруари 2016

| Печат |

pismoСкъпи Богопосветени!
На днешния ден, в Базилика "Св. Петър", папа Франциск отслужвайки литургията в 17.30 часа /българско време: 18.30 часа/ ще закрие "Годината на Богопосветения живот". Имам възможността да бъда по това време в Рим и обещавам, че молейки се днес заедно с Него, ще препоръчам в молитвите си към Бог всеки един от Вас и Вашите намерения. Ще имате възможност та гледате на живо литургията на този сайт:
http://w2.vatican.va/content/francesco/it/events/event.dir.html/content/vaticanevents/it/2016/2/2/vitaconsacrata.html
В Рим, до този момент са пристигнали повече от 5 хиляди Богопосветени от цял свят. От 28 януари до вчера беше организиран семинар: В прикаченият файл Ви изпращам програмата (на италиански и английски език), заедно с темите от конференциите, които бяха изнесени от представители на различни форми от Богопосветени живот. В този семинар взе участие и един представител от нашата страна – България, сестра Максимиляна Пройкова.Надявам се, че на нашата годишна среща, (която ще се проведе в Белене от 23 до 25 май 2016 година), да имаме възможност да чуем свидетелство от това, което бе казано по време на този семинар

.

Заедно с папата, (който говореше вчера при закриването на семинара) пожелавам на Вас и на себе си, да сме винаги близо до Бога и до хората, които Той поставя на пътя в нашия живот. Да гледаме с очи на милосърдие към нашите братя и сестри, с които живеем заедно в манастирите и всеотдайно да служим на Бога и на хората.
Със сърдечен поздрав, отец Ярослав, капуцин