Text Size

image
Накъде отиваш,

дали вече си избрал
своет
о призвание
в живота
?

Прочети още:
image
Призвание

към Богопосветен Живот,  
какво
е това ?

Прочети още:
Там, където има монаси има радост. Нека ние да бъдем призовани да експериментираме и да покажем, че Бог е способен да изпълни сърцата ни и да ни направи блажени. Прочети още:

Младите Католици в България- на този сайт може да намериш полезни информации в мултимедиялна форма, свързвани с често задавани въпроси в отношението към вярата, коментари към Божието слово, информации свързвани с действието на Католическата Църква в България и много други.

Прочети още:

Международния Християнски Фестивал в Белозем,това е необикновена среща на млади хора с Бог и избор на Исус Христос, който носи истинския живот, нови запознанства и забавни лекции. Страхотен купон, невероятни концерти и незабравима атмосфера, събитие, насърчаващо човешките и християнските ценности.

Прочети още:

Католически новини, от България и  от Света, документи на Църквата, полезни информации, молитви и друго...

Прочети още

Католическа Църква в България, най-нови информации от Източен и Западен обред на Католическа Църква в Бъглария, списание "Истина и Веритас", "Християнство и Култура", най-нови преводи на документите на Светия Престол. 

Прочети още:

ХИМН СМС 2016

Световна младежка среща Краков 2016 - НМХС.

Прочети още:
Слово за Теб

Литургически четива според риимокатолически календар.

Прочети още:
Миг с Господа

Утринна и вечерна молитва на християнина според римската обредност.

Прочети още:

26.06

| Печат |

Вторник
Година II
ПЪРВО ЧЕТИВО
Аз ще пазя тоя град, за да го опазя
за Себе Си и за Моя раб Давид.
Четене из втората книга Царства   19,9в-11.14-21.31-35а 36
В онези дни:
Асирийският цар Сенахерив проводи пратеници при Езекия да кажат: "Тъй кажете на Юдейския цар Езекия: Нека те не лъже твоят Бог, на когото се уповаваш, мислейки, че Йерусалим няма да бъде предаден в ръката на асирийския цар". Нали си чувал, какво направиха асирийските царе с всички земи, та ги туриха под заклятие - та ти ли ще оцелееш?"
Тогава Езекия взе писмото от ръцете на пратениците, прочете го, отиде в дома Господен, и го разгърна Езекия пред лицето Господне. И молеше се Езекия пред лицето Господне и казваше: "Господи, Боже Израилев който седиш на Херувими! Ти един си Бог на всички земни царства. Ти си сътворил небето и земята. Наклони, Господи, ухото Си и чуй ме; отвори, Господи, очите Си и погледни, и чуй думите на Сенахерив, който е пратил да хулят Тебе, живия Бог! Наистина, o Господи, царете асирийски съсипаха народите и земите им, и нахвърлиха боговете им в огън, но това не бяха богове, а изделия на човешки ръце - дърво и камък, затова ги и изтребиха. И сега, Господи, Боже наш, избави ни от ръцете му, и всички земни царства ще познаят, че Ти, Господи, си Бог един".
Тогава Исаия, син Амосов, прати да кажат на Езекия: "Тъй говори Господ, Бог Израилев; чух онова, за което Ти ми се моли против асирийския цар Сенахерив. Ето словото, що Господ изрече за него: "Ще те презре, ще се присмее над Тебе девствената Сионова дъщеря, подире ти ще поклати глава дъщерята Иерусалимска. Защото от Йерусалим ще произлезе остатъка и спасението - от Синай планина. Ревността на Господа Саваот ще направи това".
Затова тъй говори Господ за асирийския цар: "Той няма да влезе в този град, няма да хвърли в него стрела, няма да престъпи със щит към него и няма да насипе окоп против него. По същия път, по който е дошъл, ще се върне и няма да влезе в тоя град, говори Господ. Аз ще пазя тоя град, за да го опазя за Себе си и за Моя раб Давид."
И случи се през нея нощ: Ангел Господен отиде и порази в асирийския стан сто и осемстотин и пет хиляди. На сутринта станаха, и ето, все мъртви тела. Тръгна, отиде и се върна асирийският цар Сенахерив, и живееше в Ниневия.
Това е Божие слово.
ОТПЕВЕН ПСАЛОМ
Пс 47,2-За.Зв-4. 19-11 (О: Спв 9д)
Бог утвърди града Си навеки.
Велик е Господ и всехвален, в града на нашия Бог.
Светата Негова планина, прекрасна възвишеност, радост на цялата
земя. O
Планината Сион, на северната й страна е градът на великия цар. В Неговите жилища Бог е познат като застъпник. O
Ние размишлявахме, Боже, за Твоята милост сред Твоя храм. Както Твоето име, Боже, така и Твоята хвала е до краищата на земята; Твоята десница е пълна с правда. O
АЛИЛУЯ       Ив 8,12
O Алилуя. Аз съм светлината на света, казва Господ; който Ме последва, ще има светлината на живота. O Алилуя.
ЕВАНГЕЛИЕ
Всичко, каквото искате да правят
на вас хората, правете го и вие за тях.
Четене от светото Евангелие според Матей         7,6.12-14
В онова време: Исус каза на учениците Си:
"Не давайте светинята на псетата, и не хвърляйте бисера си пред свините, за да го не стъпчат с краката си, и като се обърнат, ще ви разкъсат.
Прочее, всичко, което искат да правят на вас човеците, същото правете и вие за тях; Защото това е законът и пророците.
Влезте през тесните врата; защото широки са вратата и просторен е пътят, който води към погибел, и мнозина са, които минават през тях. Защото тесни са вратата и стеснен е пътят, който води в живота, и малцина ги намират!"
Това е слово Господне.

Светилища в Еуропа

Ясна Гора

Най-прочута Черната Мадона в полския град Ченстохова, в църквата на манастира в Ясна Гора.

Read More
Манастир св. Франциск от Асизи

Малкият, но живописен, град Асизи е се намира в централната част на Италия, в провинция Перуджа, областта Умбрия. Разположен е на западния склон на планината Монте, която е част апенинската планинска верига.Градът на св. Франциск

Read More
Ватикана

Ватикана е седалището на главата на Римо-католическата църква - папата. Тя е абсолютна теократична монархия. Държавен глава на Ватикана е папата. В неговите ръце е съсредоточена законодателната, изпълнителната и съдебната власт. Папата се избира от кардиналски конклав и изпълнява функциите на държавен глава пожизнено.

Read More