Text Size

image
Накъде отиваш,

дали вече си избрал
своет
о призвание
в живота
?

Прочети още:
image
Призвание

към Богопосветен Живот,  
какво
е това ?

Прочети още:
Там, където има монаси има радост. Нека ние да бъдем призовани да експериментираме и да покажем, че Бог е способен да изпълни сърцата ни и да ни направи блажени. Прочети още:

Младите Католици в България- на този сайт може да намериш полезни информации в мултимедиялна форма, свързвани с често задавани въпроси в отношението към вярата, коментари към Божието слово, информации свързвани с действието на Католическата Църква в България и много други.

Прочети още:

Международния Християнски Фестивал в Белозем,това е необикновена среща на млади хора с Бог и избор на Исус Христос, който носи истинския живот, нови запознанства и забавни лекции. Страхотен купон, невероятни концерти и незабравима атмосфера, събитие, насърчаващо човешките и християнските ценности.

Прочети още:

Католически новини, от България и  от Света, документи на Църквата, полезни информации, молитви и друго...

Прочети още

Католическа Църква в България, най-нови информации от Източен и Западен обред на Католическа Църква в Бъглария, списание "Истина и Веритас", "Християнство и Култура", най-нови преводи на документите на Светия Престол. 

Прочети още:

ХИМН СМС 2016

Световна младежка среща Краков 2016 - НМХС.

Прочети още:
Слово за Теб

Литургически четива според риимокатолически календар.

Прочети още:
Миг с Господа

Утринна и вечерна молитва на християнина според римската обредност.

Прочети още:

25.06

| Печат |

Година II
ПЪРВО ЧЕТИВО
Господ отхвърли от лицето си Израил,
и остана само Юдиното коляно.
Четене из втората книга Царства   17,5—8.13—15а. 18
В онези дни:
И подигна се Асирийският цар Салманасар против цялата страна, приближи се до Самария и я държа в обсада три години. В деветата година на Осия асирийският цар превзе Самария. Пресели израилтяните в Асирия и ги засели в Халах и в Хавор, при река Гозан и в медийските градове.
А това стана, защото Израилевите синове почнаха да грешат пред Господа, своя Бог, който ги изведе из египетската земя, изпод ръката на египетския цар Фараон, и взеха да почитат други Богове. И почнаха да постъпват според обичаите на народите, които Господ бе прогонил отпред лицето на Израилевите синове, и според обичаите на израилските царе, както те постъпваха.
Тогава Господ чрез всичките си пророци, чрез всеки ясновидец предпазваше Израил и Юда, думайки: "Върнете се от лошите си пътища и пазете заповедите Ми, наредбите Ми, според всичкото учение, което съм заповядал на отците ви, и което съм ви предал чрез Моите раби, пророците". Но те не слушаха и останаха твърдоглави, каквито бяха твърдоглави бащите им, които не вярваха в Господа, своя Бог. Те презираха наредбите Му и завета Му, който Той бе сключил с отците им, и откровенията Му, с каквито ги бе предпазвал.
Затова Господ се силно разгневи на Израилтяните и ги отхвърли от лицето Си; не остана никой, освен едно Юдино коляно.
Това е Божие слово.
ОТПЕВЕН ПСАЛОМ
Пс 59,3.4-5.12-13 (О: 7в)
Спаси ни с Твоята десница, Господи, и чуй ни.
Боже, Ти ни отхвърли, Ти ни съкруши; и се разгневи, обърни се към нас. O
Ти потресе земята, разби я, поправи нейните повреди, защото тя се е разклатила.
Ти даде на Твоя народ да изпита жестокото, и ни напои с омайно вино. O
Не Ти ли, Боже, който ни отхвърли, и не излизаш вече, Боже, с нашите войски? Дай ни помощ в утеснението, защото човешката защита е суетна.
С Бога ние ще проявим сила: Той ще повали враговете ни. O
АЛИЛУЯ       Евр 4,1Z
O Алилуя. Словото Божие е живо, действено, то различава помисли и намерения сърдечни. O Алилуя.
ЕВАНГЕЛИЕ
Извади най-напред гредата от окото си.
Четене от светото Евангелие според Матей         7,1-5
В онова време: Исус каза на учениците Си:
"Не съдете, за да не бъдете съдени; защото, с какъвто съд съдите, с такъв ще бъдете съдени; и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери.
А защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш? Или, как ще кажеш на брата си: "Чакай, да извадя сламката от окото ти; а пък на, в твоето око има греда! Лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш, как да извадиш сламката от окото на брата си."
Това е слово Господне.

Светилища в Еуропа

Ясна Гора

Най-прочута Черната Мадона в полския град Ченстохова, в църквата на манастира в Ясна Гора.

Read More
Манастир св. Франциск от Асизи

Малкият, но живописен, град Асизи е се намира в централната част на Италия, в провинция Перуджа, областта Умбрия. Разположен е на западния склон на планината Монте, която е част апенинската планинска верига.Градът на св. Франциск

Read More
Ватикана

Ватикана е седалището на главата на Римо-католическата църква - папата. Тя е абсолютна теократична монархия. Държавен глава на Ватикана е папата. В неговите ръце е съсредоточена законодателната, изпълнителната и съдебната власт. Папата се избира от кардиналски конклав и изпълнява функциите на държавен глава пожизнено.

Read More