Text Size

image
Накъде отиваш,

дали вече си избрал
своет
о призвание
в живота
?

Прочети още:
image
Призвание

към Богопосветен Живот,  
какво
е това ?

Прочети още:
Там, където има монаси има радост. Нека ние да бъдем призовани да експериментираме и да покажем, че Бог е способен да изпълни сърцата ни и да ни направи блажени. Прочети още:

Младите Католици в България- на този сайт може да намериш полезни информации в мултимедиялна форма, свързвани с често задавани въпроси в отношението към вярата, коментари към Божието слово, информации свързвани с действието на Католическата Църква в България и много други.

Прочети още:

Международния Християнски Фестивал в Белозем,това е необикновена среща на млади хора с Бог и избор на Исус Христос, който носи истинския живот, нови запознанства и забавни лекции. Страхотен купон, невероятни концерти и незабравима атмосфера, събитие, насърчаващо човешките и християнските ценности.

Прочети още:

Католически новини, от България и  от Света, документи на Църквата, полезни информации, молитви и друго...

Прочети още

Католическа Църква в България, най-нови информации от Източен и Западен обред на Католическа Църква в Бъглария, списание "Истина и Веритас", "Християнство и Култура", най-нови преводи на документите на Светия Престол. 

Прочети още:

ХИМН СМС 2016

Световна младежка среща Краков 2016 - НМХС.

Прочети още:
Слово за Теб

Литургически четива според риимокатолически календар.

Прочети още:
Миг с Господа

Утринна и вечерна молитва на християнина според римската обредност.

Прочети още:

6.06

| Печат |

Сряда
 
Година II
ПЪРВО ЧЕТИВО
Разпали Божия дар, който ти имаш в себе си чрез моето ръковъзлагане.
 
Начало на второто послание на Свети Павел Апостол
до Тимотей    1,1-3.6-12
Павел, апостол Исус Христов, по воля Божия, за възвестяване обещания живот в Христа Исуса, до Тимотей, възлюбено чедо: благодат, милост, мир от Бога Отца и от Христа Исуса, нашия Господ.
Благодаря на Бога, комуто още от прародители служа с чиста съвест, задето непрестанно те споменувам в молитвите си денем и нощем.
Затова ти напомням да разпаляш Божия дар, който е в тебе чрез моето ръковъзлагане. Защото Бог не ни е дал дух на боязливост, а дух на сила, любов и целомъдрие. И тъй, не се срамувай от страданията на нашия Господ Исус Христос нито от мене, Негов окованик, а стани участник в страданията за благовестието Христово по силата на бога, който ни спаси и повика към своето звание, не заради нашите дела, а по Свое благоволение и благодат, дадена нам в Христа Исуса пред вечни времена, а открита сега с явяването на нашия Спасител Исус Христос, който унищожи смъртта и извади на яве живот и нетление чрез благовестието, за което съм поставен аз проповедник, апостол и учител на езичниците.
Затова и така страдам, ала не се срамувам, понеже зная в кого съм повярвал и съм уверен, че Той е мощен да запази моя залог за оня ден.
Това е Божие слово.
ОТПЕВЕН ПСАЛОМ
Пс 122, 1-2а.2всд (O: 1а)
Към Тебе, Господи, подигам очите си.
Подигам очи към Тебе, който живееш в небесата.
Ето, както очите на слугите са обърнати към ръката на господарите ми. O
Както очите на слугинята към ръката на господарката й, тъй и нашите очи към Господа нашия Бог, докле Той ни помилва. O
АЛИЛУЯ       Ив 11,25а.26
O Алилуя. Аз съм възкресението и животът, казва Господ; който вярва в Мене, няма да умре на веки. O. Алилуя.
 
 
ЕВАНГЕЛИЕ
 
Не е Бог на мъртви, а на живи.
 
Четене от светото Евангелие според Марко        12,18-27
В онова време:
Дойдоха при Исуса садукеи, които казват, че няма възкресение, и Го попитаха, казвайки: "Учителю, Мойсей ни е написал: Ако някому умре брат и остави жена, а деца не остави, то нека брат му вземе жена му и въздигне потомство на брата си."
Имаше седем братя, първият взе жена и умря и не остави потомство. Взе я вторият, и умря, но и той не остави потомство, също и третият. Вземаха я и седмината, и не оставиха потомство. След всич­ко умря. И тъй, при възкресението, кога възкръснат, кому от тях ще бъде жена, понеже седмината я имаха за жена?"
Исус им отговори и рече: "Не от това ли се заблуждавате, задето не знаете Писанията, нито силата Божия? Защото, кога възкръснат от мъртвите, нито се женят, нито се мъжат, а са като ангели на небесата. А за мъртвите, че ще възкръснат, не сте ли чели в книгата на Мойсей, как Бог му каза при къпината: "Аз съм Бог Авраамов, и Бог Исааков и Бог Яковов." Но Той не е Бог на мъртви, а Бог на живи. И тъй, вие много се заблуждавате."
Това е слово Господне.

Светилища в Еуропа

Ясна Гора

Най-прочута Черната Мадона в полския град Ченстохова, в църквата на манастира в Ясна Гора.

Read More
Манастир св. Франциск от Асизи

Малкият, но живописен, град Асизи е се намира в централната част на Италия, в провинция Перуджа, областта Умбрия. Разположен е на западния склон на планината Монте, която е част апенинската планинска верига.Градът на св. Франциск

Read More
Ватикана

Ватикана е седалището на главата на Римо-католическата църква - папата. Тя е абсолютна теократична монархия. Държавен глава на Ватикана е папата. В неговите ръце е съсредоточена законодателната, изпълнителната и съдебната власт. Папата се избира от кардиналски конклав и изпълнява функциите на държавен глава пожизнено.

Read More