Text Size

image
Накъде отиваш,

дали вече си избрал
своет
о призвание
в живота
?

Прочети още:
image
Призвание

към Богопосветен Живот,  
какво
е това ?

Прочети още:
Там, където има монаси има радост. Нека ние да бъдем призовани да експериментираме и да покажем, че Бог е способен да изпълни сърцата ни и да ни направи блажени. Прочети още:

Младите Католици в България- на този сайт може да намериш полезни информации в мултимедиялна форма, свързвани с често задавани въпроси в отношението към вярата, коментари към Божието слово, информации свързвани с действието на Католическата Църква в България и много други.

Прочети още:

Международния Християнски Фестивал в Белозем,това е необикновена среща на млади хора с Бог и избор на Исус Христос, който носи истинския живот, нови запознанства и забавни лекции. Страхотен купон, невероятни концерти и незабравима атмосфера, събитие, насърчаващо човешките и християнските ценности.

Прочети още:

Католически новини, от България и  от Света, документи на Църквата, полезни информации, молитви и друго...

Прочети още

Католическа Църква в България, най-нови информации от Източен и Западен обред на Католическа Църква в Бъглария, списание "Истина и Веритас", "Християнство и Култура", най-нови преводи на документите на Светия Престол. 

Прочети още:

ХИМН СМС 2016

Световна младежка среща Краков 2016 - НМХС.

Прочети още:
Слово за Теб

Литургически четива според риимокатолически календар.

Прочети още:
Миг с Господа

Утринна и вечерна молитва на християнина според римската обредност.

Прочети още:

5.06

| Печат |

Вторник

Година II

ПЪРВО ЧЕТИВО
Очакваме нови небеса и нова, земя.
Четене от второто послание на Свети Петър Апостол. 3, 12-15а. 17-18
Възлюбени:
Вие очаквате и желаете скорото дохождане на Божия ден, за който пламналите небеса ще се разрушат, и разгорелите се стихии ще се стопят. Но ние, според обещанието Му, очакваме ново небе и нова земя, на които обитава правда.
Затуй, възлюбени, като очаквате това, постарайте се да се намерите пред Него в мир, неосквернени и непорочни. И дълготърпението на нашия Господ считайте за спасение.
Вие, прочее, братя, като знаете това от по-рано, пазете се, да не би, увлечени от заблуждението на беззаконниците, да отпаднете от твърдостта си. Но растете в благодат и познаване на нашия Господ и Спасител Исус Христос. Нему слава и сега и в ден вечни. Амин.
Това е Божие слово.
 
ОТПЕВЕН ПСАЛОМ
Пс 89, 2.3-4.10.14 и 16 (O: 1)
Господи, Ти си нам прибежище от рода в род.
Преди още да се родят планините, Ти си образувал земята и вселената, и от века и до века Ти си Бог. O
Ти връщаш човека в тлението и казваш: "Върнете се, синове човешки!" Защото пред Твоите очи хиляда години са като вчерашния ден, който е преминал и като една стража през нощта. O
Дните на нашия живот са седемдесет години, а при по-голяма сила осемдесет години, а най-доброто време от тях е труд и болест, защото минават бързо, и ние летим. O
Насити ни рано с Твоята милост, и ние ще се радваме и веселим през всичките си дни.
Да се яви Твоето дело върху рабите Ти, и Твоята сила - върху синовете им. O
АЛИЛУЯ       Срв Еф 1, 17-18
O Алилуя. Отец на нашия Господ Исус Христос да просвети очите на сърцето ни, за да познаем каква е надеждата на нашето призвание. O Алилуя.

 

ЕВАНГЕЛИЕ
Отдайте Кесаревото Кесарю,
а Божието Богу.
 
Четене от светото Евангелие според Марко.       12, 13-17
В онова време:
Изпращат при Исуса някои от фарисеите и иродианите, за да Го уловят на дума. Те дойдоха и Му казват: "Учителю, знаем, че си справедлив и не мариш на никого, понеже не гледаш на ничие лице, истински поучаваш на път Божий. Позволено ли е да се дава данък кесарю, или не? Да дадем ли, или да не дадем?"
А Той, като знаеше тяхното лицемерие, рече им: "Що Ме изкушавате? Донесете Ми един динарий да го видя." И те донесоха. Тогава им казва: "Чий е този образ и надпис?"
Те Му казват: "На Кесаря."
Исус им отговори и рече: "Отдайте Кесаревото Кесарю, а Божието Богу." И те Му се почудиха.
Това е слово Господне.

Светилища в Еуропа

Ясна Гора

Най-прочута Черната Мадона в полския град Ченстохова, в църквата на манастира в Ясна Гора.

Read More
Манастир св. Франциск от Асизи

Малкият, но живописен, град Асизи е се намира в централната част на Италия, в провинция Перуджа, областта Умбрия. Разположен е на западния склон на планината Монте, която е част апенинската планинска верига.Градът на св. Франциск

Read More
Ватикана

Ватикана е седалището на главата на Римо-католическата църква - папата. Тя е абсолютна теократична монархия. Държавен глава на Ватикана е папата. В неговите ръце е съсредоточена законодателната, изпълнителната и съдебната власт. Папата се избира от кардиналски конклав и изпълнява функциите на държавен глава пожизнено.

Read More