Text Size

image
Накъде отиваш,

дали вече си избрал
своет
о призвание
в живота
?

Прочети още:
image
Призвание

към Богопосветен Живот,  
какво
е това ?

Прочети още:
Там, където има монаси има радост. Нека ние да бъдем призовани да експериментираме и да покажем, че Бог е способен да изпълни сърцата ни и да ни направи блажени. Прочети още:

Младите Католици в България- на този сайт може да намериш полезни информации в мултимедиялна форма, свързвани с често задавани въпроси в отношението към вярата, коментари към Божието слово, информации свързвани с действието на Католическата Църква в България и много други.

Прочети още:

Международния Християнски Фестивал в Белозем,това е необикновена среща на млади хора с Бог и избор на Исус Христос, който носи истинския живот, нови запознанства и забавни лекции. Страхотен купон, невероятни концерти и незабравима атмосфера, събитие, насърчаващо човешките и християнските ценности.

Прочети още:

Католически новини, от България и  от Света, документи на Църквата, полезни информации, молитви и друго...

Прочети още

Католическа Църква в България, най-нови информации от Източен и Западен обред на Католическа Църква в Бъглария, списание "Истина и Веритас", "Християнство и Култура", най-нови преводи на документите на Светия Престол. 

Прочети още:

ХИМН СМС 2016

Световна младежка среща Краков 2016 - НМХС.

Прочети още:
Слово за Теб

Литургически четива според риимокатолически календар.

Прочети още:
Миг с Господа

Утринна и вечерна молитва на християнина според римската обредност.

Прочети още:

4.06

| Печат |

Понеделник
 
Година II
ПЪРВО ЧЕТИВО
Дарува ни драгоценни обещания,
та да станем участници в
божественото естество.
Начало на второто послание на Свети Петър Апостол.1,1-7
Симон Петър, раб и апостол Исус Христов, до ония, които чрез правдата на нашия Бог и Спасителя Исуса Христа се падна да получат с нас еднаква по стойност вяра: благодат вам и мир да изобилва в познаване Бога и Христа Исуса, нашия Господ.
Понеже божествената Негова сила ни е подарила всичко потребно за живот и благочестие, чрез познаване на Оня, който ни е призвал със Своята слава и съвършенство; чрез което ни са дарувани твърде големите и драгоценни обещания, та чрез тях да станете участници в божественото естество, като отбегнете световното разтление от похоти.
Затова, като положите всяко старание, привнесете към вярата си добродетел, към добродетелта знание, към знанието въздържание, към въздържанието търпение, към търпението благочестие, към благоче­стието братолюбие, към братолюбието любов.
Това е Божие слово.
ОТПЕВЕН ПСАЛОМ
Пс 90, 1-2. 14-15ав. 15с-16 (О: Срв 2в)
Боже мой, на Тебе се уповавам.
Който живее под покрива на Всевишния, той обитава под сянката на Всемогъщия,
и казва на Господа: "Ти си мое прибежище, защита моя, Бог мой, на когото се уповавам. O
Задето Той ме възлюби, ще го избавя, ще го защитя, защото позна името Ми.
Ще повика към Мене, и ще го чуя; с него съм в скърби. O
Ще го избавя и ще го прославя, Ще го наситя с дълги дни и ще му явя Моето спасение. O
 
 
АЛИЛУЯ       Откр 1,5ав
O Алилуя.
Исусе Христе, ти си верен свидетел, първородния из мъртвите: Ти ни възлюби и уми от нашите грехове чрез Своята Кръв.
O Алилуя.
 
ЕВАНГЕЛИЕ
 
Хванаха любимия му син,
убиха го и го хвърлиха вън от лозето.
 
Четене от светото Евангелие според Марко        12, 1-12
В онова време: Исус почна да говори на първосвещениците и книжниците и стареите с притчи:
"Някой си човек насади лозе, и огради го с плет, и изкопа лин, и съгради кула, и като го предаде на лозари, отиде си.
И на времето си изпрати при лозарите един слуга, за да вземе от тях от плода на лозето. А те, като го хванаха, биха го и отпратиха без нищо. Пак изпрати при тях друг слуга; и него като замериха с камъни, пукнаха му главата и го пуснаха с безчестие. Изпрати и друг; и него убиха. И мнозина други или биха, или убиха.
А понеже още имаше едничък син, обичен нему, най-сетне изпрати и него при тях, думайки: "Ще се засрамят от сина ми." Но лозарите казаха помежду си: "Този е наследникът; хайде да го убием, и наслед­ството ще бъде наше." И като го уловиха, убиха го и хвърлиха вън от лозето.
Какво, прочее, ще направи господарят на лозето? Ще дойде и ще погуби лозарите, и ще даде лозето на други.
Нима и това не сте чели в Писанието: "Камъкът, който отхвърлиха зидарите, той стана глава на ъгъла; това стана от Господа, и е дивно в очите ни"?
И търсеха повод да Го хванат, но се побояха от народа, понеже разбраха, че за тях каза притчата. И като Го оставиха, отидоха си.
Това е слово Господне.

Светилища в Еуропа

Ясна Гора

Най-прочута Черната Мадона в полския град Ченстохова, в църквата на манастира в Ясна Гора.

Read More
Манастир св. Франциск от Асизи

Малкият, но живописен, град Асизи е се намира в централната част на Италия, в провинция Перуджа, областта Умбрия. Разположен е на западния склон на планината Монте, която е част апенинската планинска верига.Градът на св. Франциск

Read More
Ватикана

Ватикана е седалището на главата на Римо-католическата църква - папата. Тя е абсолютна теократична монархия. Държавен глава на Ватикана е папата. В неговите ръце е съсредоточена законодателната, изпълнителната и съдебната власт. Папата се избира от кардиналски конклав и изпълнява функциите на държавен глава пожизнено.

Read More